
Gevulde avocado met gepocheerd ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
2 avocado's (eetrijp)
1 eetlepel roomkaas
0 scheutjes citroensap
2 druppels worcestershiresaus
2 eetlepels groene kruiden (gehakt)
4 eieren
4 sprieten bieslook
0 olijfolie
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado's in de lengte door en wip de pit eruit. Prak het vruchtvlees fijn met roomkaas, citroensap, worcestersaus, groene kruiden (bijv. tijm, peterselie, bieslook), zout en peper. Vul de avocado's met dit mengsel.
2. Breng intussen een laagje water met een snuf zout aan de kook. Splits de eieren en leg de eidooiers voorzichtig in 4 aparte glaasjes. Gebruik het eiwit voor een ander gerecht of vries in voor later gebruik. Zet de warmtebron laag en laat de dooiers heel rustig één voor één in het water glijden. Laat zo 2 minuten pocheren en roer niet in de pan.
3. Schep de gepocheerde eieren met een lepel uit het water en duw met de lepel een holletje in de gevulde avocado. Laat de dooier erin glijden, bestrooi met peper en garneer met een paar sprieten bieslook. Bedruppel naar wens met olijfolie.
Meer recepten in de categorie