
Gevulde avocado
Lunch
4 pers.
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
2 avocado’s
2 plakjes (warm) gerookte zalm
2 eetlepels Hollandse garnalen
1 plakje gerookte forelfilet
3 eetlepels hummus
1 enkele topjes verse dille
1 theelepel hennepzaad
1 sap van 1 limoen
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Bewaar de halve schillen wel.
2. Snijd het vruchtvlees in blokjes en kruid met sap en rasp van limoen, zout en peper.
3. Smeer de binnenkant van de avocadoschillen in met de humus en schep er het vruchtvlees terug in.
4. Verdeel er de geplukte forel, de garnalen en stukjes gerookte zalm over.
5. Garneer met een lepeltjes humus, de dille en wat hennepzaad.
Meer recepten in de categorie