
Gevulde bonen-salade met krokante speklapjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk citroen
3 eetlepels mayonaise
4 stuks speklappen
400 gram sperziebonen
400 gram tuinbonen (diepvries)
600 gram aardappelen vastkokend
3 stuks eieren
2 theelepels dragon
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng twee pannen met water aan de kook.
2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de speklapjes rondom goudbruin. Verdeel de speklapjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
4. Kook ondertussen in een pan de eieren in 8 minuten gaar en kook in een andere pan de aardappelen 18 minuten. Giet beiden af, bewaar de aardappelen in de pan en laat de eieren schrikken in koud water.
5. Verwarm ondertussen in een derde pan de sperzieboontjes en de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Boen en rasp de schil van de citroen. Meng de citroenrasp met de mayonaise, de dragon en 2 eetlepels water en roer goed door.
7. Voeg de aardappelen, de sperzieboontjes en de tuinboontjes samen met de dressing aan een kom toe en hussel goed.
8. Pel de eieren en prak deze met een vork fijn.
9. Verdeel de gevulde bonensalade en de krokante speklapjes over de borden en garneer met de stukjes ei.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2926 Kj
Calorieën
696 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
62 gram