Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde bonen-salade met krokante speklapjes

Gevulde bonen-salade met krokante speklapjes

Ingrediënten

  • 1 stuk citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 stuks speklappen
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 600 gram aardappelen vastkokend
  • 3 stuks eieren
  • 2 theelepels dragon
Gevulde bonen-salade met krokante speklapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng twee pannen met water aan de kook.
  2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de speklapjes rondom goudbruin. Verdeel de speklapjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  4. Kook ondertussen in een pan de eieren in 8 minuten gaar en kook in een andere pan de aardappelen 18 minuten. Giet beiden af, bewaar de aardappelen in de pan en laat de eieren schrikken in koud water.
  5. Verwarm ondertussen in een derde pan de sperzieboontjes en de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Boen en rasp de schil van de citroen. Meng de citroenrasp met de mayonaise, de dragon en 2 eetlepels water en roer goed door.
  7. Voeg de aardappelen, de sperzieboontjes en de tuinboontjes samen met de dressing aan een kom toe en hussel goed.
  8. Pel de eieren en prak deze met een vork fijn.
  9. Verdeel de gevulde bonensalade en de krokante speklapjes over de borden en garneer met de stukjes ei.

    Voedingswaarde

  • Kcal 696
  • Eiwit 62 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 12