

Gevulde courgettes met tonijn en aardappelschijfjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
8.66 voor 4 pers.
Ingrediënten
145 gram Tonijn in blik
2 stuks Courgettes
1 stuk Gele ui
1 stuk Rode paprika
4 stuks Zongedroogde tomaten op olie
10 stuks Zwarte olijven zonder pit
600 gram Aardappelschijfjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten en een deel van het vruchtvlees eruit. Snipper de ui en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Hak de zongedroogde tomaten en olijven grof.
2. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg het courgettevruchtvlees met de zaadlijsten, de paprika, zongedroogde tomaten, olijven en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak een paar minuten en draai het vuur uit.
3. Meng de tonijn door de courgettevulling. Leg de courgettehelften met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, en vul met de courgettevulling. Bak 15-20 minuten in de oven, tot de courgettes gaar zijn.
4. Verwarm ondertussen de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de aardappelschijfjes tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met een snufje zout.
5. Haal de gevulde courgettes uit de oven en serveer met de aardappelschijfjes.
Meer recepten in de categorie