
Gevulde croissant met amandel
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
4 roombotercroissants
200 gram amandelspijs
50 gram zachte roomboter
1 eetlepel boter
1 eetlepel amandelschaafsel
Poedersuiker
Extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze
1 Snijd de roombotercroissants in de lengte in, als een hotdog. Meng het amandelspijs met de zachte roomboter tot een gladde massa. Vul de croissants met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de croissants licht met 1 eetlepel boter en bestrooi elke croissant met het amandelschaafsel.
2 Bak ze in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius totdat ze zacht van binnen en krokant van buiten zijn.
3 Bestrooi met poedersuiker naar smaak.
Variatietip!
Voor dit recept hoef je geen super verse croissants in huis te hebben. Juist croissants van een paar dagen oud worden zo weer helemaal lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
581 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie