Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde croissant met amandel

Gevulde croissant met amandel

Ingrediënten

  • 4 roombotercroissants
  • 200 gram amandelspijs
  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Poedersuiker
  • Extra nodig: bakpapier
Gevulde croissant met amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de roombotercroissants in de lengte in, als een hotdog. Meng het amandelspijs met de zachte roomboter tot een gladde massa. Vul de croissants met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de croissants licht met 1 eetlepel boter en bestrooi elke croissant met het amandelschaafsel.
  2. 2 Bak ze in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius totdat ze zacht van binnen en krokant van buiten zijn.
  3. 3 Bestrooi met poedersuiker naar smaak.

Variatie

Voor dit recept hoef je geen super verse croissants in huis te hebben. Juist croissants van een paar dagen oud worden zo weer helemaal lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 581
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vet 42 g
  • Vezels 7