
Gevulde eieren met avocado en dille van Annie Pannie
Voorgerecht
8 pers.
ca. 135 min
Europees
Ingrediënten
4 stuks eieren
500 mililiters water
250 millililters appelciderazijn
2 theelepels zout
2 theelepels kurkumapoeder
1 stuk avocado
1.5 eetlepels zure room
1 eetlepel gehakte dille
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken en koud worden onder (koud) stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en wip voorzichtig het eigeel eruit. Bewaar de helft voor de vulling.
2. Meng in een pannetje het water, de appelciderazijn, zout en en kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de eiwitten in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan.
3. Doe voor de vulling de 4 halve eigelen, het avocadovruchtvlees, de zure room, gehakte dille en de appelciderazijn in een kom. Prak alles goed door elkaar, totdat je een gladde crème hebt. Breng flink op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak (of een hersluitbare plastic zak waar je later een hoekje uit knipt) en bewaar tot gebruik in de koelkast.
4. Haal de eiwitten uit hun gele badje en dep ze voorzichtig droog. Vul ze met de avocado-dillecrème en garneer met een klein takje dille.
Meer recepten in de categorie