
Gevulde eieren met biet
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
4 eieren
2 el mayonaise
2/3 el dikke yoghurt of kwark
1 el bieslook, fijngehakt
2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 kleine gekookte rode biet, in blokjes
EXTRA spuitzak met kartelspuitmond van 1 cm
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze even afkoelen.
Pel de eieren en halveer ze met een scherp mes. Haal de dooierhelften eruit en prak deze fijn met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1 eetlepel bieslook door de vulling. Doe het mengsel in de spuitzak en vul er de eiwitten mee.
Meng de zongedroogde tomaatjes en gekookte rode biet door elkaar en lepel over de eieren. Bestrooi naar smaak met bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
165 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
8 gram