
Gevulde eieren Oosters
8 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
4 eieren
2 el mayonaise
2/3 el dikke yoghurt of kwark
50 g zachte roomkaas (100 g)
1 tl kerriepoeder
1 el koriander, fijngehakt plus extra takjes om te garneren
2 tl sesamzaadjes, geroosterd
EXTRA spuitzak met kartelspuitmond van 1 cm
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze even afkoelen.
Pel de eieren en halveer ze met een scherp mes. Haal de dooierhelften eruit en prak deze fijn met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Meng er de roomkaas, kerrie en gehakte koriander door.
Doe de vulling over in de spuitzak en vul de eierhelften ermee.
Garneer met geroosterd sesamzaad en een takje koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
190 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
8 gram