
Gevulde flespompoen met een frisse kikkererwtensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk flespompoen
225 gram kikkererwten
2 stuks trostomaten
2 stuks rode bieten (gekookt)
50 gram zongedroogde tomaten in olie
1 stuk rode ui
20 gram munt
100 gram witte kaas
2 eetlepels witte wijnazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de flespompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadlijsten, sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster de pompoen in 60 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de rode bieten in dunne reepjes en meng samen met de azijn en 4 eetlepels water. Zet in de koelkast tot gebruik.
3. Spoel de kikkererwten af met water. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de tomaat in gelijke partjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en hak de munt fijn.
4. Meng de kikkererwten met de uiringen, de tomaat, de zongedroogde tomaat en de munt tot een salade.
5. Haal de geroosterde pompoen uit de oven en schep er kleine bolletjes vruchtvlees uit.
6. Voeg de pompoenbolletjes bij de kikkererwtensalade en brokkel de witte kaas eroverheen. Voeg tenslotte de gezuurde rode biet toe en roer voorzichtig om.
7. Vul beide helften van de flespompoen met de kikkererwtensalade.
Tip: Serveer met geroosterde hazelnoten eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1033 Kj
Calorieën
245 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie