
Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram vastkokende aardappel (geschild, in partjes)
4 eetlepels olijfolie
2 winterwortels (geschrapt, in miniblokjes)
1 ui (gesnipperd)
3 stengels bleekselderij (gehakt, dun geschild)
0 nootmuskaat (naar smaak)
12 plakjes gekookte ham
100 milliliter vleesbouillon
200 milliliter crème fraîche
100 gram belegen kaas (geraspt)
1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie en bak hierin de wortel, ui en bleekselderij circa 4 minuten met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
3. Verdeel dit mengsel over de hamplakken. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal.
4. Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Bestrooi met de kaas en zet de rolletjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
5. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. Schep de rozemarijn erdoor en bestrooi met zout. Serveer de aardappels bij de hamrolletjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie