
Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
4 kalkoenfilets
2 eetlepels boter
100 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
200 gram spinazie (gewassen)
125 gram feta (verkruimeld)
100 gram katenspek (in plakjes)
2 eetlepels olijfolie
500 gram aardappels (geschild, in stukken)
500 gram knolselderij (geschild, in stukken)
100 gram warme melk
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
2. Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
3. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
4. Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
5. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
6. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
7. Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
46 gram
Meer recepten in de categorie