
Gevulde kip van de barbecue
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
3 scharrelkippen
2 eetlepels boter
2 uien (gesnipperd)
4 sneeën wit brood (zonder korst)
1 ei
100 milliliter zoete witte wijn
1 appel
100 gram dadels (ontpit)
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 bosje verse salie (grof gehakt)
1 theelepel kaneelpoeder
0 snufje kruidnagelpoeder
200 gram pancetta
Bereidingswijze
1. Bereid de kip een dag van tevoren. Snijd overtollig vel en vet weg bij de opening van de kippen en spoel ze onder koud water van binnen af.
2. Verhit de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
3. Snijd het brood in kleine blokjes. Klop het ei met de wijn los en giet het eimengsel over het brood. Laat even weken.
4. Snijd de appel en dadels in kleine blokjes en kneed met de citrusschil, salie en specerijen door het broodmengsel. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
5. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de opening van de kippen met het appel-dadelmengsel. Bind de poten bij elkaar en leg de kippen met de borst naar beneden in een ovenschaal.
6. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Giet een paar eetlepels water of wijn in de schaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de kippen in circa 1,5 uur gaar in de oven. Verwijder het folie en laat de kip volledig afkoelen in de schaal. Zet dan afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
900 kcal
Vetten
62 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
54 gram
Meer recepten in de categorie