

Gevulde kipfilet met geitenkaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
10.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Geitenkaas
100 gram Roomkaas
4 stuks Kipfilet
8 Plakjes Ontbijtspek
2 stuks Rode uien
500 gram Cherrytomaten
3 eetlepel Olijfolie mild
150 gram Rucolamelange
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2. Meng in een kommetje de zachte geitenkaas en de roomkaas. Snijd de kipfilets in de lengte door midden zodat je ze kunt openklappen.
3. Verdeel het geitenkaasmengsel over de 4 kipfilets en klap weer dicht. Breng de kip op smaak met peper en zout en wikkel dan in de ontbijtspek.
4. Leg dit in een ovenbestendige pan of ovenschaal.
5. Snijd de uien in partjes en meng met de cherrytomaat en 2 el olijfolie, breng op smaak met zout. Verdeel dit rondom de kip.
6. Bak het geheel 35 tot 40 minuten af in de oven, tot de kip gaar is. Meng de rucola met de resterende el olijfolie en breng op smaak met zout. Serveer dit bij de kip en de groenten, met wat stokbrood.
Meer recepten in de categorie