
Gevulde koeken
Bakken
12 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
400 gram bloem
0 bloem (om te bestuiven)
200 gram witte basterdsuiker
250 glazen boter (koud, in blokjes)
250 gram amandelspijs
1 citroen (rasp)
2 eieren (losgeklopt)
12 blanke amandelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de amandelspijs met de citroenrasp en 1 losgeklopt ei. Vorm 12 balletjes ervan.
2. Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Steek er 12 rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Leg op elk deegrondje een bolletje amandelspijs en druk deze een beetje plat. Bestrijk de deegranden rondom de amandelspijs met losgeklopt ei.
3. Rol de rest van het deeg ook uit tot een dunne lap en steek er weer 12 rondjes uit. Leg ze op de amandelspijs en druk de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en leg in het midden een amandel erop. Bak de koeken circa 15 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
51 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie