
Gevulde komkommer met hummus en runderreepjes
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 kleine komkommers
1 eetlepel olijfolie
400 gram groene asperges (in schuine stukken van ca. 3 cm)
2 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram runderreepjes
1 eetlepel munt (gehakt)
1 blikje kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, ca. 200 g)
150 gram hummus
150 gram feta (verkruimeld)
0 basilicumblaadjes
Bereidingswijze
1. Halveer de komkommers in de lengte en hol ze met een spitse lepel uit. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de asperges en sjalotjes 2-3 minuten.
2. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de munt en kikkererwten erdoor en verwarm.
3. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de hummus over de komkommers.
4. Schep het wokmengsel erop en bestrooi met de feta. Garneer met basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie