Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde Mexicaanse puntpaprika's met groene salade

Gevulde Mexicaanse puntpaprika's met groene salade

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 0 bosje koriander
  • 0 bosje platte peterselie
  • 0 gram bieslook
  • 2 stuks avocado's
  • 370 gram bruine bonen
  • 1 blikje maïskorrels
  • 2 theelepels mexicaanse kruiden
Gevulde Mexicaanse puntpaprika's met groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika's open in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes, de ijsbergsla en de verse kruiden fijn. Snijd de avocado in schijfjes. Laat de bonen en de maïs uitlekken.
  3. Verwarm een koekenpan en bak de tomaten met Mexicaanse kruidenmix 2 minuten. Voeg de bonen en maïs toe en verwarm in 4 minuten. Schep het mengsel in de puntpaprika's. Bestrooi de paprika's met de geraspte kaas en gril ze 20 minuten in de oven.
  4. Meng de ijsbergsla met de de yoghurt. Voeg vervolgens de verse kruiden en de avocado toe en roer door elkaar.
  5. Serveer twee halve paprika's op ieder bord met de groene salade ernaast.
  6. Tip: Lekker met limoensap.

    Voedingswaarde

  • Kcal 403
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 20