
Gevulde Mexicaanse puntpaprika's met groene salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete puntpaprika's
500 gram snoeptomaatjes
1 krop ijsbergsla
0 bosje koriander
0 bosje platte peterselie
0 gram bieslook
2 stuks avocado's
370 gram bruine bonen
1 blikje maïskorrels
2 theelepels mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de paprika's open in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes, de ijsbergsla en de verse kruiden fijn. Snijd de avocado in schijfjes. Laat de bonen en de maïs uitlekken.
3. Verwarm een koekenpan en bak de tomaten met Mexicaanse kruidenmix 2 minuten. Voeg de bonen en maïs toe en verwarm in 4 minuten. Schep het mengsel in de puntpaprika's. Bestrooi de paprika's met de geraspte kaas en gril ze 20 minuten in de oven.
4. Meng de ijsbergsla met de de yoghurt. Voeg vervolgens de verse kruiden en de avocado toe en roer door elkaar.
5. Serveer twee halve paprika's op ieder bord met de groene salade ernaast.
Tip: Lekker met limoensap.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1694 Kj
Calorieën
403 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
20 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie