

Gevulde oliebollen met banketbakkersroom
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Zoet
4.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Vanillestokje
250 ml Volle melk
75 gram Suiker
3 stuks Eidooiers
1 eetlepel Patentbloem
4 stuks Oliebollen
2 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de botte kant van een mesje het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Draai het vuur uit.
2. Roer twee van de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
3. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Giet in een platte ovenschaal en bedek de room met een laag vershoudfolie. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
4. Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en doe in een spuitzak met een middelgroot spuitmondje. Snijd de oliebollen in zoals bij een frikandel en vul met de banketbakkersroom. Bestuif met de poedersuiker en serveer direct.
Meer recepten in de categorie