Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde oliebollen met banketbakkersroom

Gevulde oliebollen met banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml volle melk
  • 75 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 1 el patentbloem
  • 4 oliebollen
  • 2 el poedersuiker
Gevulde oliebollen met banketbakkersroom product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de botte kant van een mesje het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Draai het vuur uit.
  2. Roer twee van de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  3. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Giet in een platte ovenschaal en bedek de room met een laag vershoudfolie. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
  4. Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en doe in een spuitzak met een middelgroot spuitmondje. Snijd de oliebollen in zoals bij een frikandel en vul met de banketbakkersroom. Bestuif met de poedersuiker en serveer direct.