
Gevulde omelet met gehakt en spinazie
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
900 gram verse spinazie
4 eetlepels honing-mosterddressing
6 stuks eieren
6 stuks zongedroogde tomaten in olie
10 gram basilicum
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenketchup
2 stuks sjalotten
450 gram aardappelpartjes gekruid
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Meng met het gehakt en de ketchup en maak 4 gelijke gehaktballen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen in 10 - 15 minuten gaar.
2. Verhit een tweede pan met olijfolie en bak de aardappelpartjes in 8 - 10 minuten gaar en goudbruin.
3. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie 2 - 4 minuten tot de spinazie geslonken is.
4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de basilicum fijn. Kluts de eieren en meng met de zongedroogde tomaatjes en basilicum. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 4 omeletten.
5. Snijd de gehaktballen in plakjes en vul de omeletten met de geblancheerde spinazie, de plakjes gehaktbal en garneer met de honing-mosterdsaus. Serveer met de gebakken aardappelpartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3039 Kj
Calorieën
723 kcal
Vetten
49 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
46 gram