Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde omelet met gehakt en spinazie

Gevulde omelet met gehakt en spinazie

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 900 gram verse spinazie
  • 4 eetlepels honing-mosterddressing
  • 6 stuks eieren
  • 6 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 10 gram basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 stuks sjalotten
  • 450 gram aardappelpartjes gekruid
Gevulde omelet met gehakt en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Meng met het gehakt en de ketchup en maak 4 gelijke gehaktballen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen in 10 - 15 minuten gaar.
  2. 2. Verhit een tweede pan met olijfolie en bak de aardappelpartjes in 8 - 10 minuten gaar en goudbruin.
  3. 3. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie 2 - 4 minuten tot de spinazie geslonken is.
  4. 4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de basilicum fijn. Kluts de eieren en meng met de zongedroogde tomaatjes en basilicum. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 4 omeletten.
  5. 5. Snijd de gehaktballen in plakjes en vul de omeletten met de geblancheerde spinazie, de plakjes gehaktbal en garneer met de honing-mosterdsaus. Serveer met de gebakken aardappelpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 723
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 49 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 10