
Gevulde paprika met andijviestamppot
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete puntpaprika's
50 gram zongedroogde tomaten in olie
2 eetlepels kappertjes
1 stuk bosui
1 stuk stokbrood
200 gram aardappelpuree
200 gram andijvie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Halveer de paprika's door de lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringen en het stokbrood in dunne plakken.
3. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de kappertjes, zongedroogde tomaten en andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
4. Vul de paprikas met de aardappelpuree en strijk ze glad. Strooi de kaas eroverheen en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
5. Verhit een grillpan en grill de plakjes stokbrood in de grillpan voor 2 minuten tot er grillstrepen ontstaan.
6. Verdeel de paprika's over 4 borden, garneer met bosui en serveer samen met de baguette.
Tip: Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1707 Kj
Calorieën
407 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie