Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde paprika met andijviestamppot

Gevulde paprika met andijviestamppot

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete puntpaprika's
  • 50 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 stuk bosui
  • 1 stuk stokbrood
  • 200 gram aardappelpuree
  • 200 gram andijvie
Gevulde paprika met andijviestamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Halveer de paprika's door de lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringen en het stokbrood in dunne plakken.
  3. 3. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de kappertjes, zongedroogde tomaten en andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  4. 4. Vul de paprikas met de aardappelpuree en strijk ze glad. Strooi de kaas eroverheen en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
  5. 5. Verhit een grillpan en grill de plakjes stokbrood in de grillpan voor 2 minuten tot er grillstrepen ontstaan.
  6. 6. Verdeel de paprika's over 4 borden, garneer met bosui en serveer samen met de baguette.
  7. Tip: Lekker met geroosterde pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 407
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8