
Gevulde paprika met couscous en witte kaas
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
8 paprika’s
200 g couscous
75 g ongezouten amandelen, grofgehakt
½ bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
½ bakje basilicum (20 g), blaadjes fijngehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
4 el olijfolie
150 g witte kaas, grof verkruimeld
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd het kapje van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zet ze, met het kapje er weer op, op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 25 minuten gaar.
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels met een vork los.
Meng de amandelen, koriander, munt, basilicum en ui door de couscous. Schep de olijfolie en ten slotte de witte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de paprika’s op een schaal en schep er de salade in. Leg de kapjes weer (schuin) terug op de paprika’s. Serveer de paprika’s lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Variatietip!
Meng voor een frisse smaak het sap van 1 citroen met de olijfolie door de couscous.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
595 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
18 gram