Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde paprika met couscous en witte kaas

Gevulde paprika met couscous en witte kaas

Ingrediënten

  • 8 paprika’s
  • 200 g couscous
  • 75 g ongezouten amandelen, grofgehakt
  • ½ bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
  • 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • ½ bakje basilicum (20 g), blaadjes fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 150 g witte kaas, grof verkruimeld
Gevulde paprika met couscous en witte kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd het kapje van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zet ze, met het kapje er weer op, op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 25 minuten gaar.
  2. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels met een vork los.
  3. Meng de amandelen, koriander, munt, basilicum en ui door de couscous. Schep de olijfolie en ten slotte de witte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet de paprika’s op een schaal en schep er de salade in. Leg de kapjes weer (schuin) terug op de paprika’s. Serveer de paprika’s lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Variatie

Meng voor een frisse smaak het sap van 1 citroen met de olijfolie door de couscous.

    Voedingswaarde

  • Kcal 595
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 34 g