

Gevulde paprika’s met kip en rijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks paprikamix
200 gram rijst
125 gram kipfiletblokjes
1 theelepel paprikapoeder
3 stengels bosuien
1 stuk mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 170 graden (hetelucht).
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Spoel ondertussen de paprika’s schoon, snijd de kapjes eraf en verwijder vervolgens de zaadlijsten. Snijd de bosuien in gelijke ringen en scheur de mozzarella in gelijke stukjes.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip samen met de paprikapoeder in 6-8 minuten rondom gaar. Voeg de bosui en de mozzarella en de rijst toe en meng goed. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en plaats deze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Verdeel de gevulde paprika’s over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1390 Kj
Calorieën
332 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie