

Gevulde paprika’s
4 pers.
ca. 45 min
10.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Zilvervliesrijst
4 stuks Paprika
1 stuk Uien
4 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
400 ml Passata
2 theelepel Komijn
1 theelepel Chilipoeder
1 Blik Kikkererwten
150 gram Feta
1 takjes Koriander
Bereidingswijze
1. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
2. Snij de paprika’s in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Bak 10 minuten af in de oven, verwijder eventueel het vrijgekomen vocht.
3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de passata, komijn, chilipeper en kikkererwten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken.
4. Meng dit met de gekookte rijst en de verkruimelde feta en vul hier de paprika’s mee. Bak de paprika’s nog eens 10 minuten in de oven.
5. Tip: Het is ook lekker om wat gehakt toe te voegen aan de saus. Serveer met verse koriander.
Meer recepten in de categorie