
Gevulde pasta met cantharellen en een bruine boter-tijm saus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram ravioli (pasta)
100 gram slamelange
2 teentjes knoflook
2 stuks sjalotten
100 gram roomboter
500 gram kastanjechampignons
5 takjes verse tijm
50 gram hazelnoten
200 gram trostomaten
125 gram mozzarella
Bereidingswijze
1. Snijd de kastanjechampignons in vieren, pel en snipper de sjalotten en de knoflook, halveer de trostomaatjes en hak de hazelnoten grof.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de sjalotten en de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
4. Verhit voor de bruine boter-tijm saus de helft van de boter in een koekenpan. Voeg zodra de boter gesmolten is de overige sjalot, knoflook en tijm toevoegen en verwarm 1 minuut op laag vuur. Voeg de overige boter, de hazelnoten en de champignons toe, verwarm en roer de pasta erdoor.
5. Meng voor de salade de sla en de trostomaatjes door elkaar en garneer met de mozzarella.
6. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.
Tip: Garneer de pasta met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1741 Kj
Calorieën
413 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie