
Gevulde pasta met gestoofde venkel en mozzarella
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
2 el olijfolie traditioneel
1 ui, gesnipperd
2 venkelknollen, in reepjes
250 g cherrytomaatjes
500 g gevulde pasta met cantharellen (koelschap)
20 g vers basilicum (biologisch)
150 g mini mozzarella
Bereidingswijze
Breng 3 liter water aan de kook.
Verhit 2 el olie in een hapjes- of wokpan. Voeg de venkel en ui toe en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden zonder dat ze kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaatjes. Doe de pasta in het kokende water en laat 4 min. koken. Doe de gehalveerde cherrytomaatjes in de pan bij de venkel en verhit 1 min. mee.
Snij de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met venkel. Voeg het basilicum toe en meng alles voorzichtig.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel de mini mozzarellabolletjes erover en garneer met wat basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
20 gram