Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde pasta met gorgonzola, walnoot en champignonsaus

Gevulde pasta met gorgonzola, walnoot en champignonsaus

Ingrediënten

  • 1 pak gevulde pasta met gorgonzola en walnoot van Selezione Ristorante
  • 1 tl sjalot, gesnipperd
  • boter
  • zout
  • 150 gr champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • witte wijn
  • 100 gr slag- of kookroom
  • zwarte peper
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
Gevulde pasta met gorgonzola, walnoot en champignonsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Verhit ondertussen een hapjespan en fruit de sjalot in een klontje boter met een snufje zout. Voeg de champignons en knoflook toe en bak tot de champignons hun vocht beginnen te verliezen. Blus af met een scheutje wijn en bak tot dit verdampt is. Zet het vuur wat lager en roer de slagroom erdoor. Verwarm, proef en breng naar wens verder op smaak met peper en/of zout.
  3. 3. Schep de gekookte pasta voorzichtig door de champignonsaus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Garneer met de peterselie en serveer direct.

Variatie

Het koken van de pasta doe je vlak voordat je aan tafel gaat. De champignonsaus kun je voorbereiden en afgedekt bewaren in de koelkast tot gebruik, maar vers gemaakt vind ik deze saus wel het allerlekkerst. En omdat het maar zo weinig tijd kost, kun je het prima à la minute maken.