
Gevulde pasta met kastanjechampignons en een gekookt eitje
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
18.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
250 gram Kastanjechampignons
2 tenen Knoflook
3 eetlepel Verse peterselieblaadjes
100 gram Zuivelspread
500 gram Gevulde pasta paddenstoelen mozzarella
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook de eieren 5,5 minuten, haal ze uit het water en laat direct schrikken in koud water. Zet apart.
2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de champignons tot ze bruin kleuren. Roer of schud de pan regelmatig.
3. Hak ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Draai zodra de champignons mooi bruin gekleurd zijn het vuur laag. Voeg de knoflook, zout en peper toe, en bak nog een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Draai het vuur uit en voeg de zuivelspread toe. Laat de zuivelspread smelten door de warmte van de pan.
4. Breng de pan met water weer aan de kook en kook hierin de gevulde pasta in 4 minuten beetgaar. Pel de eieren en halveer in de lengte. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
5. Voeg de champignons met roomkaas toe aan de pasta en een scheutje kookvocht. Meng goed en verdeel over vier borden. Top met de gekookte eitjes. Serveer direct en garneer met de peterselie en citroenrasp.
Meer recepten in de categorie