
Gevulde pasta met scholfilet en truffelsaus
8 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
500 ml slagroom
½ kippenbouillonblokje
1 potje tapenade van truffels en champignons (80 g)
2 schalen verse gevulde pasta met cantharellen (à 250 g)
bieslook (biologisch, pot)
500 g scholfilet
2 el olijfolie traditioneel
1 bakje verse bieslook
Bereidingswijze
Voorbereiden
1. Breng de slagroom aan de kook en laat op matig vuur 10 min. zachtjes koken tot er ca. 300 ml over is, blijf roeren zodat er geen vel op komt. Los de bouillon op in de room en roer de truffeltapenade erdoor. Haal van het vuur.
2. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel koud onder de kraan en laat uitlekken.
3. Meng de pasta met de truffelsaus en doe over in een afsluitbare schaal. Laat afkoelen.
Inpakken: pasta met truffelsaus scholfilets bieslook.
Ter plekke bereiden
1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets 2 min. op elke kant.
2. Snijd de bieslook fijn en doe de helft bij de pasta. Verwarm de pasta op matig vuur in de saus. Schep voorzichtig om. Verdeel over de borden, schep er een scholfilet op en bestrooi met de rest van de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
19 gram