
Gevulde pompoen met feta en granaatappel
6 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 PLUS FeestMoment Verspakket gevulde pompoen
4 el olijfolie traditioneel
100 g feta
Bereidingswijze
Voorbereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Maak de groenten schoon. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper beide fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers beide helften uit. Snijd de granaatappel in 4 parten. Klop met een houten lepel op de schil boven een kom zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de helft van de peterselie fijn.
3. Meng in een kom 3 el olie, de knoflook, de citroen schil, peper en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de pompoen met de helft van het oliemengsel en rooster de pompoenhelften, met het vruchtvlees naar boven, ca. 45 min. in de voorverwarmde oven.
4. Neem de geroosterde pompoenhelften uit de oven. Schep met een lepel uit elke pompoenhelft de helft van het vruchtvlees zodat een grote holte ontstaat. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes.
5. Doe de couscous in een kom. Voeg hier 125 ml kokend water en 1 el olie aan toe. Roer door en dek de kom af. Laat 10 min. staan.
6. Verhit ondertussen de rest van het oliemengsel, fruit hierin de sjalot ca. 5 min. en neem de pan van het vuur.
7. Schep de gewelde couscous, de fijngesneden peterselie, de stukjes pompoen en granaat- appelpitjes door de gefruite sjalot. Verkruimel de feta erboven en breng het couscousmengsel op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Laat alles afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. Bewaar ook de pompoenhelften afgedekt in de koelkast, hierin serveer je tijdens het diner de couscous.
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150 °C. 2. Zet de pompoenhelften op een bakplaat en vul ze met het couscousmengsel. Verwarm 25 min. in de oven. 3. Snijd de rest van de peterselie fijn en bestrooi hiermee de pompoenhelften.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
8 gram