
Gevulde pompoenrollade
4 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
1 grote flespompoen (1,5 kg)
3 el olijfolie
2 rode paprika’s
2 el Italiaanse kruiden
2 rode uien
1 blikje kikkererwten (200 g), uitgelekt
1/2 potje zongedroogde tomatenreepjes (280 g), uitgelekt
1 el gerookt paprikapoeder (blikje, 70 g, la Chinata)
200 g couscous
1 bakje verse platte peterselie
3 el geschaafde amandelen
Bakpapier
Aluminiumfolie
Keukentouw
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en peper en de Italiaanse kruiden. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat met de paprika’s en rooster ze in het midden van de oven 35 min. Verpak de paprika’s uit de oven met aluminiumfolie. Verwijder na 10 min. de steelaanzet, schil en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.
2 Snijd de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 3 min. glazig. Voeg de kikkererwten, tomaten, de helft van de paprika en het paprikapoeder toe. Verdeel over de pompoenhelften, leg ze naast elkaar en klap ze in 1 beweging tegen elkaar. Bewaar de vulling die er niet in past. Bind vast met keukentouw. Rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven.
3 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Verhit een droge koekenpan en rooster de amandel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Roer de couscous los met een vork en schep de rest van de paprika en 3/4 van de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4 Serveer de pompoenrollade op de couscous met de rest van de vulling en bestrooi met de rest van de peterselie en het amandelschaafsel.
Variatietip!
De pompoenrollade is vegan. Serveer de rollade met tzatziki (bakje 150 g), dan is de rollade niet meer vegan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
86 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie