

Gevulde portobello’s met spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.91 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Portobello
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Sjalotten
2 tenen Knoflook
300 gram Spinazie
200 gram Ricotta
1 theelepel Tijm
60 gram Parmigiano
50 gram Walnoten
40 gram Paneermeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en de spinazie grof. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook tot dit zacht begint te worden. Voeg de spinazie toe en bak mee tot dit geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.
3. Hak de walnoten en meng samen met de ricotta en Parmezaan door het spinaziemengsel. Meng de paneermeel met de resterende halve eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
4. Verwijder de steeltjes van de portobello en leg ze met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de portobello’s in met een halve eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel en verdeel de paneermeel hier overheen.
5. Bak 20 tot 25 minuten af in de oven, tot de portobello’s gaar zijn. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie