
Gevulde puntpaprika met een frisse munt-knoflook dip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram tuinbonen (diepvries)
195 gram tonijn uit blik
2 stuks zoete puntpaprika's
3 eetlepels yoghurt
300 gram couscous
300 gram verse spinazie
2 stuks aubergines
10 gram platte peterselie
5 takjes munt
2 teentjes knoflook
1 handje amandel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Hak de peterselie, de munt en de amandelen grof. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in grove stukken.
3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de peterselie, de helft van de munt, de tonijnstukken, de amandelen en de tuinbonen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, vul de paprika’s hiermee en leg in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de bakplaat en verdeel de aubergine stukjes eromheen. Besprenkel met olijfolie en bak alles in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
4. Meng de overige couscous met de spinazie en de geroosterde aubergine tot een salade.
5. Roer de rest van de munt met de knoflook door de yoghurt.
6. Verdeel de couscous salade over de borden, serveer met de gevulde paprika’s en de frisse munt-knoflook dip.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1558 Kj
Calorieën
370 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie