Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde puntpaprika met een frisse munt-knoflook dip

Gevulde puntpaprika met een frisse munt-knoflook dip

Ingrediënten

  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 195 gram tonijn uit blik
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 300 gram couscous
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 stuks aubergines
  • 10 gram platte peterselie
  • 5 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje amandel
Gevulde puntpaprika met een frisse munt-knoflook dip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Hak de peterselie, de munt en de amandelen grof. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in grove stukken.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de peterselie, de helft van de munt, de tonijnstukken, de amandelen en de tuinbonen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, vul de paprika’s hiermee en leg in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de bakplaat en verdeel de aubergine stukjes eromheen. Besprenkel met olijfolie en bak alles in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Meng de overige couscous met de spinazie en de geroosterde aubergine tot een salade.
  5. Roer de rest van de munt met de knoflook door de yoghurt.
  6. Verdeel de couscous salade over de borden, serveer met de gevulde paprika’s en de frisse munt-knoflook dip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 370
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 14