
Gevulde appel
Nagerecht
2 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 perssinaasappel
1 eetlepel rozijnen
2 speculaasjes
2 appels
Bereidingswijze
1. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
2. Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
3. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
4. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
5. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
6. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
7. Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
8. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
152 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie