
Gevulde tomaten met kikkererwten & ei
Bijgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
4 grote trostomaten
1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 tl komijnzaad
½ blik kikkererwten (à 410 gr), uitgelekt
300 gr verse spinazie
4 kleine eieren
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bovenkant van de tomaat en bewaar deze, verwijder de zaadlijsten met een klein mesje, bewaar deze, en dep de binnenkant droog. Zet de tomaten rechtop in de ovenschaal (snijd evt. een stukje van de onderkant als deze niet recht is).
Snijd de zaadlijsten van de tomaten fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg het komijnzaad toe en daarna de kikkererwten. Bak 2 min. en voeg de gesneden tomaat toe. Bak de spinazie 1 min. mee, breng evt. op smaak met peper en zout en laat kort uitlekken in een zeef.
Vul de tomaten met het kikkererwtenmengsel en verwarm ze 10 min. in de oven. Neem uit de oven, breek boven elke tomaat een eitje en bak nog 5 min. in de oven of totdat het ei gestold is. Zet de bovenkant van de tomaten erop en serveer.
Meer recepten in de categorie