Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde tomaten met kikkererwten & ei

Gevulde tomaten met kikkererwten & ei

Ingrediënten

  • 4 grote trostomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ blik kikkererwten (à 410 gr), uitgelekt
  • 300 gr verse spinazie
  • 4 kleine eieren
  • ovenschaal, ingevet
Gevulde tomaten met kikkererwten & ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bovenkant van de tomaat en bewaar deze, verwijder de zaadlijsten met een klein mesje, bewaar deze, en dep de binnenkant droog. Zet de tomaten rechtop in de ovenschaal (snijd evt. een stukje van de onderkant als deze niet recht is).
  2. Snijd de zaadlijsten van de tomaten fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg het komijnzaad toe en daarna de kikkererwten. Bak 2 min. en voeg de gesneden tomaat toe. Bak de spinazie 1 min. mee, breng evt. op smaak met peper en zout en laat kort uitlekken in een zeef.
  3. Vul de tomaten met het kikkererwtenmengsel en verwarm ze 10 min. in de oven. Neem uit de oven, breek boven elke tomaat een eitje en bak nog 5 min. in de oven of totdat het ei gestold is. Zet de bovenkant van de tomaten erop en serveer.