
Gevulde tomaten met spinazie en kaas
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 vleestomaten
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
1 sjalot (gesnipperd)
1 eetlepel pijnboompitten
300 gram spinazie (panklaar)
125 gram crème fraîche
25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
0 snufje paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
3. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee.
4. Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat de spinazie is geslonken en het vocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.
5. Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîche los met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten. Strooi er een vleugje paprika- of kerriepoeder over en zet de tomaten onder de grill tot de vulling goudbruin is (5-10 minuten).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie