
Gevulde tortellinisoep
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
1 wortel (geschrapt, in blokjes)
1 prei (in ringen)
2 laurierblaadjes
800 milliliter groentebouillon
200 milliliter witte wijn
350 gram tortellini gevuld met kaas (koelvers)
1 citroen (rasp en sap)
25 gram Parmezaanse kaas
1 bosje peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de bleekselderij, wortel, prei en laurier circa 15 minuten.
2. Voeg de bouillon en wijn toe en breng aan de kook. Kook circa 3 minuten. Voeg de tortellini toe en kook beetgaar. Roer de citroenrasp en -sap voorzichtig erdoor.
3. Schep de soep in kommen en bestrooi met de kaas en peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie