
Gevulde varkenshaas met spinazie en tagliatelle
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram varkenshaas
450 gram verse spinazie
400 gram snijbonen
250 gram tagliatelle (pasta)
1 stuk citroen
3 teentjes knoflook
8 plakken ham
4 stuks ansjovis
Bereidingswijze
1. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken. Boen de schil van de citroen schoon, rasp 2 theelepels van de citroenschil en pers de helft van de citroen uit. Meng het citroensap met 3 eetlepels olijfolie, voeg de rasp toe en pers 1 teentje knoflook erboven uit. Marineer de varkenshaas minimaal 10 minuten in de marinade.
2. Breng twee pannen met water aan de kook en wikkel ondertussen de varkenshaas in de Serrano ham. Steek de ham vast met een cocktailprikker of bind het vast met kooktouw.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 5-6 minuten rondom bruin. Verpak het vlees in de aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
4. Snijd de overgebleven knoflook fijn en snijd de snijbonen in stukjes. Verhit een tweede koekenpan met een scheutje olie, voeg de knoflook en de ansjovis toe en fruit 2 minuten.
5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de snijbonen in de andere pan 8 minuten. Giet beiden af en bewaar met een scheutje olie in de pan.
6. Was en droog de spinazie. Schep, terwijl de pasta kookt, de spinazie door het ansjovismengsel en roer totdat de blaadjes beginnen te slinken.
7. Schep de tagliatelle samen met de snijbonen door de spinazie. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de varkenshaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2051 Kj
Calorieën
486 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
50 gram