
Gevulde varkenshaas
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
300 gram varkenshaas
3.5 plakken parmaham
1 bol mozzarella
5 eetlepels pesto
20 gram bakboter
200 gram cherrytomaten
0 olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
25 gram pijnboompitten
200 gram tagliatelle
3 eetlepels kookroom
2 druppels citroensap
Bereidingswijze
1. Snijd de varkenshaas met een scherp mes in de lengte open. Snijd de varkenshaas niet helemaal doormidden, maar laat het aan één kant aan elkaar zitten. Vouw open en smeer de binnenkant in met 2 eetlepels pesto.
2. Snijd de mozzarella in 4 plakken en leg deze op de pesto. Vouw de varkenshaas nu voorzichtig dicht en wikkel de plakken ham om het vlees heen en druk stevig aan. Steek er een paar prikkers in zodat alles goed op zijn plek blijft zitten.
3. Verhit de boter in de pan tot het mooi bruin is. Leg de varkenshaas in de pan en bak het 20 tot 25 minuten. Draai het vlees tijdens het bakken een keer voorzichtig om. Het vlees mag rosé zijn, maar moet wel gaar zijn.
4. Leg ondertussen de tros cherrytomaten in een ovenschaal en doe daar een scheut olijfolie en balsamicoazijn bij. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de tomaten 20 minuten in de oven.
5. Kook de tagliatelle in 7 tot 8 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan. Voeg daar de pesto, kookroom, een paar druppels citroensap en de pijnboompitten aan toe.
6. Drapeer de pasta op een bord. Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze samen met de tomaatjes op de pasta.
Meer recepten in de categorie