
Gevulde zalm met munt en limoen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 zalmfilets (ca. 600 g)
2 limoenen
1 bosje munt (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook (in plakjes)
1 theelepel mosterd
3 eetlepels arachideolie
Bereidingswijze
1. Halveer de visfilets. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in plakjes of partjes.
2. Leg enkele blaadjes munt apart voor de garnering. Pureer de rest van de munt met de knoflook, het limoensap, mosterd, 1 eetlepel olie en zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
4. Bestrijk 4 zalmhelften met de muntpasta en dek ze af met de rest van de zalm (de zalmhelften moeten op elkaar passen). Steek de vishelften vast met een prikker.
5. Zet deze zalmsandwiches op de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olie. Zet ze 10-12 minuten in de oven.
6. Serveer ze met de limoenplakjes en blaadjes munt.
7. Lekker met gebakken krieltjes en doperwten of broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
305 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie