Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde zoete aardappel met chili con carne

Gevulde zoete aardappel met chili con carne

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 400 gram gehakt
  • 45 gram kruidenmix chili con carne
  • 4 stuks tomaten
  • 4 stengels bosuien
  • 1 blikje kidneyboon
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 8 eetlepels zure room
  • 70 gram tomatenpuree
Gevulde zoete aardappel met chili con carne product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Spoel de zoete aardappelen schoon, dep ze droog en wrijf de schil in met een beetje olijfolie.
  3. 3. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat en plaats ze minimaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Snijd de stengels bosui in ringen, de tomaten in blokjes en de paprika's in reepjes. Laat de bonen uitlekken.
  5. 5. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak het gehakt rondom rul en bruin.
  6. 6. Bak op het laatste moment de bosui, de paprika en de tomaten 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, 300 ml water en de kruidenmix toe, breng aan de kook en laat het mengsel al roerende 3 minuten zachtjes inkoken. Schep tot slot de bonen door het gehaktmengsel.
  7. 7. Snijd voorzichtig een inkeping in de bovenkant van de zoete aardappelen en vul de aardappelen met de chili con carne.
  8. 8. Verdeel de gevulde zoete aardappelen over de borden en garneer met zure room.
  9. Tip: garneer de gevulde zoete aardappelen met verse koriander en chili vlokken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 746
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 17