
Gevulde zoete aardappel met chili con carne
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
400 gram gehakt
45 gram kruidenmix chili con carne
4 stuks tomaten
4 stengels bosuien
1 blikje kidneyboon
1 stuk rode paprika
1 stuk gele paprika
4 stuks zoete aardappelen
8 eetlepels zure room
70 gram tomatenpuree
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Spoel de zoete aardappelen schoon, dep ze droog en wrijf de schil in met een beetje olijfolie.
3. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat en plaats ze minimaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Snijd de stengels bosui in ringen, de tomaten in blokjes en de paprika's in reepjes. Laat de bonen uitlekken.
5. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak het gehakt rondom rul en bruin.
6. Bak op het laatste moment de bosui, de paprika en de tomaten 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, 300 ml water en de kruidenmix toe, breng aan de kook en laat het mengsel al roerende 3 minuten zachtjes inkoken. Schep tot slot de bonen door het gehaktmengsel.
7. Snijd voorzichtig een inkeping in de bovenkant van de zoete aardappelen en vul de aardappelen met de chili con carne.
8. Verdeel de gevulde zoete aardappelen over de borden en garneer met zure room.
Tip: garneer de gevulde zoete aardappelen met verse koriander en chili vlokken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3130 Kj
Calorieën
746 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
33 gram