
Gevulde zoete aardappel uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
4 stuks zoete aardappelen
20 gram krulpeterselie
4 stengels lente-uitjes
450 gram tuinerwten
75 gram slamelange
1 stuk citroen
225 gram kikkererwten
10 takjes munt
200 gram witte kaas
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappelen, prik er gaatjes in met een vork, bestrijk met olijfolie en bak in de oven in 25 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappel kan dit afwijken).
2. Pel en pers de knoflook. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie en de munt grof. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwten 4 minuten en giet af.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de kikkererwten toe, roerbak 4 minuten en breng op smaak met de citroenrasp en wat zwarte peper. Voeg tot slot de tuinerwten, de lente-ui en de peterselie toe, roerbak nog 2 minuten en laat iets afkoelen.
5. Snijd een kapje uit de bovenkant van de zoete aardappelen en vul de aardappelen met de helft van het erwtenmengsel en de helft van de witte kaas. Bak nog 5 minuten in de oven gaar en goudbruin.
6. Snijd de kapjes van de zoete aardappel in blokjes en meng met het overgebleven erwtenmengsel, de slamelange, de witte kaas, de munt en het citroensap tot een frisse salade.
7. Verdeel de gevulde zoete aardappel over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2119 Kj
Calorieën
505 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie