Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde zoete aardappel uit de oven

Gevulde zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 20 gram krulpeterselie
  • 4 stengels lente-uitjes
  • 450 gram tuinerwten
  • 75 gram slamelange
  • 1 stuk citroen
  • 225 gram kikkererwten
  • 10 takjes munt
  • 200 gram witte kaas
  • 2 teentjes knoflook
Gevulde zoete aardappel uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappelen, prik er gaatjes in met een vork, bestrijk met olijfolie en bak in de oven in 25 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappel kan dit afwijken).
  2. 2. Pel en pers de knoflook. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie en de munt grof. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwten 4 minuten en giet af.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de kikkererwten toe, roerbak 4 minuten en breng op smaak met de citroenrasp en wat zwarte peper. Voeg tot slot de tuinerwten, de lente-ui en de peterselie toe, roerbak nog 2 minuten en laat iets afkoelen.
  5. 5. Snijd een kapje uit de bovenkant van de zoete aardappelen en vul de aardappelen met de helft van het erwtenmengsel en de helft van de witte kaas. Bak nog 5 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  6. 6. Snijd de kapjes van de zoete aardappel in blokjes en meng met het overgebleven erwtenmengsel, de slamelange, de witte kaas, de munt en het citroensap tot een frisse salade.
  7. 7. Verdeel de gevulde zoete aardappel over de borden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 505
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 16