
Gevulde zoete aardappelen met pulled chicken
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bosje koriander
380 gram kipfilets
400 gram zoete aardappelen
6 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel honing
150 gram wortels
1 blikje kikkererwten
200 gram ijsbergsla
Bereidingswijze
1. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Kook de kipfilets heel in de pan met water voor 10 minuten. Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd ze door de lengte, niet helemaal door. Rooster ze voor 20 minuten in de oven. Snijd de koriander fijn.
3. Haal de kip uit het water en trek uit elkaar met 2 vorken. Voeg de kip samen met de ketchup, het gerookte paprikapoeder, de honing, de wortel en de kikkererwten in een kom en meng alles samen.
4. Haal de zoete aardappel uit de oven. Vul ze met de ijsbergsla en het kip mengsel en garneer met koriander,
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2659 Kj
Calorieën
634 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
52 gram