
Gewokte noodles met zoetzure kip & groente
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
33.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Wok noodles
300 gram Kipfiletblokjes
2 eetlepel Maizena
3 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Groentemix
1 theelepel Gember
3 eetlepel Soja
3 eetlepel Tomaten ketchup
1 eetlepel Azijn
1 tenen Knoflook
2 eetlepel Bonne maman
Bereidingswijze
1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Voeg de woknoodles toe, laat 2 minuten koken, giet af en spoel na met koud water. Zet apart.
2. Doe ondertussen de kipfiletblokjes samen met de maizena, zout en peper in een kom en meng goed. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of grote brede pan op middelhoog vuur. Bak de kip enkele minuten tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
3. Snijd de worteltjes in dunne schuine plakjes. Voeg de overige eetlepel zonnebloemolie toe aan de pan samen met de peultjes en gesneden worteltjes. Bak tot beetgaar.
4. Maak ondertussen de saus. Rasp de gember. Combineer de geraspte gember met soja, ketchup, azijn, geperste knoflook teen en abrikozenjam in een bakje en meng goed.
5. Voeg de noodles toe aan de pan met groenten samen met de kip en de saus. Bak alles enkele minuten met elkaar tot de kip gaar is. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
Meer recepten in de categorie