
Gewokte rijstnoedels met biefstukreepjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk komkommer
200 gram ossenhaas
800 gram wokgroenten
1 stuk rode peper
1 teentje knoflook
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
220 gram rijstnoedels
2 eetlepels azijn
Bereidingswijze
1. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in dunne reepjes. Snijd de rode peper in schuine ringen. Pel en pers de knoflook. Meng de sojasaus, de honing, de sesamolie en de knoflook tot een saus.
2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de ossenhaas in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en roerbak de ossenhaasreepjes rondom tot deze net iets kleur gekregen heeft. Schep uit de wok en laat rusten.
4. Voeg de wokgroenten toe aan de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de rijstnoedels, de ossenhaas en de saus toe en meng tot een geheel.
5. Meng de komkommerreepjes met de rode peper en de azijn.
6. Verdeel de gewokte noedels over de borden en serveer met de zure komkommer salade.
Tip: Lekker met sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1539 Kj
Calorieën
366 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
19 gram