
Gewokte vegan kipstukjes met broccoli en rijst
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
500 g broccoli
2 rode uien
1 teen knoflook
1 rode paprika
3 el olijfolie of kokosolie
2 bakjes PLUS Vegetarisch kipstukjes (à 250 g)
1,5 el curry madras (Jonnie Boer voor Euroma)
1 tl komijnzaad
1 limoen
1 tl sambal oelek
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 3 min. (ze zijn nog net niet gaar). Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen en halveer ze.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de kipstukjes met de curry madras en komijnzaad op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Neem uit de wok en verhit de rest van de olijfolie. Roerbak de ui op middelhoog vuur in ca. 3 min. zacht en gaar. Voeg de knoflook, paprika en broccoli toe en roerbak 2 min. mee. Doe op het laatste moment de kipstukjes weer in de wok en warm nog 1 minuut door.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de kipstukjes en groente op smaak met limoensap, -rasp, sambal en zout. Serveer met de rijst.
Tip: Wil je meer een saus? Voeg dan op het laatst, samen met de kipstukjes 200 ml kokosmelk toe.