
Gewokte witlof met sesamkip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
300 g kipblokjes (Beter Leven)
300 g basmati- of pandanrijst
3 el arachide- of zonnebloemolie
1 el sesamolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 stronkjes witlof, in stukken
1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
2 tl kerriepoeder
1 el gembersnippers op siroop, fijngehakt
2 el sesamzaad
Bereidingswijze
Kook de rijst.
Verhit de arachide- en sesamolie en wok hierin de knoflook en witlof 2-3 minuten. Schep uit de wok en houd apart. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Schep de rode peper, kerriepoeder en gember met 3 eetlepels siroop erdoor en gaar 4-5 minuten.
Rooster de sesamzaadjes in een droge, hete koekenpan.
Schep de witlof door het kipmengsel en verwarm 2-3 minuten.
Bestrooi met sesamzaad en serveer met de rijst.