
Gezonde banaan-ei-pannenkoekjes
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 rijpe bananen
4 eieren
0.5 theelepels kaneel
2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Doe de bananen, eieren en kaneel in een mixer of blender. Blend tot een glad beslag.
2. Verhit in een ruime koekenpan ½ el olie. Schep 2 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant lichtbruin en gaar.
3. Leg de pannenkoekjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
172 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie