Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gezonde bananenbroodmuffins met roomkaasglazuur

Gezonde bananenbroodmuffins met roomkaasglazuur

Ingrediënten

  • 5 stuks Bananen
  • 200 gram Tarwemeel
  • 2 stuks Eieren
  • 3 eetlepel Bloemenhoning
  • 2 theelepel Bakpoeder
  • 75 gram Pecannoten ongezouten ongebrand
  • 150 gram Blauwe bessen
  • 100 gram Mon chou
  • 150 gram Skyr
  • 2 eetlepel Poedersuiker
Gezonde bananenbroodmuffins met roomkaasglazuur  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hapje
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van 4 van de bananen. Prak de 4 bananen met een vork tot een puree. Voeg het volkorenmeel, de eieren, kaneel, honing, bakpoeder en een snuf keukenzout toe. Meng goed.
  2. 2. Hak de pecannoten grof en meng samen met de blauwe bessen door het beslag. Vet 8 tot 10 cakevormpjes of een muffinplaat in met olie of boter. Vul met het beslag en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  3. 3. Roer ondertussen de roomkaas los. Meng de skyr en poedersuiker erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  4. 4. Controleer of de muffins gaar zijn met een satéprikker (als deze er schoon uitkomt zijn ze gaar) en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. 5. Snijd de resterende banaan in plakjes. Top de muffins met het roomkaasglazuur en garneer met de plakjes banaan en resterende pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 242
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 2