

Gezonde bananenbroodmuffins met roomkaasglazuur
Hapje
8 pers.
ca. 45 min
Zoet
8.42 voor 8 pers.
Ingrediënten
5 stuks Bananen
200 gram Tarwemeel
2 stuks Eieren
3 eetlepel Bloemenhoning
2 theelepel Bakpoeder
75 gram Pecannoten ongezouten ongebrand
150 gram Blauwe bessen
100 gram Mon chou
150 gram Skyr
2 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van 4 van de bananen. Prak de 4 bananen met een vork tot een puree. Voeg het volkorenmeel, de eieren, kaneel, honing, bakpoeder en een snuf keukenzout toe. Meng goed.
2. Hak de pecannoten grof en meng samen met de blauwe bessen door het beslag. Vet 8 tot 10 cakevormpjes of een muffinplaat in met olie of boter. Vul met het beslag en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
3. Roer ondertussen de roomkaas los. Meng de skyr en poedersuiker erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
4. Controleer of de muffins gaar zijn met een satéprikker (als deze er schoon uitkomt zijn ze gaar) en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Snijd de resterende banaan in plakjes. Top de muffins met het roomkaasglazuur en garneer met de plakjes banaan en resterende pecannoten.
Meer recepten in de categorie