
Gezonde kapsalon met vegetarische shoarma
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
35.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Zoete-aardappelfriet
1 stuk Komkommer
3 stuks Trostomaten
1 stuk Rode ui
3 eetlepel Peterselie
2 stuks Little gem
2 eetlepel Jalapeno mix
75 gram Knoflooksaus
75 gram Magere yoghurt
1 theelepel Citroensap
475 gram Vegetarische shoarma
100 gram Shoarmasaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de zoete-aardappelfriet met 3 eetlepels olijfolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 minuten gaar en krokant.
2. Snijd de uiteindes van de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een klein lepeltje. Snijd de komkommer in schuine halve maantjes en de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
3. Snijd de uiteindes van de little gems en scheur de sla in stukken. Meng met de komkommer, tomaat, ui, peterselie en jalapeñopepers. Breng de salade op smaak met peper en zout. Meng de knoflooksaus met de yoghurt en citroenrasp. Proef en breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
4. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de vegetarische shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de zoete-aardappelfriet op smaak met zout en verdeel over 4 schaaltjes. Top met de salade en vegetarische shoarma. Garneer met de knoflooksaus en shoarmasaus.
Meer recepten in de categorie