Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gezonde zalmbowls met groene groenten

Gezonde zalmbowls met groene groenten

Ingrediënten

  • 500 g PLUS Wilde zalmfilet (diepvries, ontdooid)
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 mespunt 5-spice kruidenpoeder
  • 250g zilvervliesrijst
  • 1 courgette
  • 1 limoen
  • 500 g spinazie gewassen
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaad
Gezonde zalmbowls met groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160 graden en breng een pan met water aan de kook. Leg de zalm in een ovenschaal. Meng de ketjap met de 5-spice en verdeel over de zalm. Wrijf de ketjap goed in zodat de zalm aan alle kanten bedekt is. Gaar de zalm 15-20 minuten in de oven.
  2. 2. Doe de zilvervliesrijst in de pan met water en breng opnieuw aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  3. 3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Snijd de limoen in partjes. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en de sesamolie. Zet apart tot gebruik.
  5. 5. Verdeel de rijst over vier kommen. Leg hierop de spinazie, courgette en zalm. Besprenkel met de sesamzaadjes en garneer met de limoen.