

Gezonde zalmbowls met groene groenten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Gezond
10.00 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Wilde zalmfilet
50 ml Ketjap manis
1 Mespunt 5-spice kruidenpoeder
250 gram Zilvervliesrijst
1 stuk Courgette
1 stuk Limoen
500 gram Spinazie gewassen
2 theelepel Sesamolie
1 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en breng een pan met water aan de kook. Leg de zalm in een ovenschaal. Meng de ketjap met de 5-spice en verdeel over de zalm. Wrijf de ketjap goed in zodat de zalm aan alle kanten bedekt is. Gaar de zalm 15-20 minuten in de oven.
2. Doe de zilvervliesrijst in de pan met water en breng opnieuw aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de limoen in partjes. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en de sesamolie. Zet apart tot gebruik.
5. Verdeel de rijst over vier kommen. Leg hierop de spinazie, courgette en zalm. Besprenkel met de sesamzaadjes en garneer met de limoen.
Meer recepten in de categorie