Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gezouten chocolade-koffie ganache taartjes

Gezouten chocolade-koffie ganache taartjes

Ingrediënten

  • 300 gram sprits
  • 40 ml espresso
  • 170 gram bonbons
  • 160 gram roomboter
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram donkere basterdsuiker
Gezouten chocolade-koffie ganache taartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. + 4 kleine taartvormpjes
  2. 1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met behulp van een deegroller. Hak de chocolade in stukken en vet de taartvormpjes in met boter.
  3. 2. Smelt 120 gram boter in een steelpan en meng door de verkruimelde koekjes. Verdeel over de taartvormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel. Duw een randje van ongeveer 2 centimeter omhoog.
  4. 3. Smelt de resterende boter, de donkere basterdsuiker en de espresso in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade en gecondenseerde melk erdoor.
  5. 4. Giet het chocolade-koffie mengsel over de bodems, besprenkel met een klein beetje grof zeezout en laat de taartjes minstens 2 - 3 uur opstijven in de koelkast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 305
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 0