
Gezouten chocolade-koffie ganache taartjes
12 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram sprits
40 ml espresso
170 gram bonbons
160 gram roomboter
200 ml gecondenseerde melk
50 gram pure chocolade
50 gram donkere basterdsuiker
Bereidingswijze
+ 4 kleine taartvormpjes
1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met behulp van een deegroller. Hak de chocolade in stukken en vet de taartvormpjes in met boter.
2. Smelt 120 gram boter in een steelpan en meng door de verkruimelde koekjes. Verdeel over de taartvormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel. Duw een randje van ongeveer 2 centimeter omhoog.
3. Smelt de resterende boter, de donkere basterdsuiker en de espresso in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade en gecondenseerde melk erdoor.
4. Giet het chocolade-koffie mengsel over de bodems, besprenkel met een klein beetje grof zeezout en laat de taartjes minstens 2 - 3 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1277 Kj
Calorieën
305 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
20 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie